Ριζότο με λαχανικά
Ριζότο με λαχανικά
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά . Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι το οποίο ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει διάφανο.
Σβήνουμε το ρύζι με κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό στα οποία έχουμε διαλύσει τον κύβο κότας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε νερό (ζεστό κατά προτίμηση)όσο χρειάζεται ώσπου να βράσει το ρύζι και να πιεί σχεδόν όλο το νερό.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε την παρμεζάνα, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα με το φαγητό μας.
Το σερβίρουμε ζεστό ενώ ρίχνουμε λίγο ακόμα παρμεζάνα αν επιθυμούμε
TIP: Ένα εύκολο πιάτο που όμως θέλει προσοχή στο μαγείρεμά του . Να ανακατεύετε συνεχώς και να ελέγχετε αν χρειάζεται να προσθέσετε νερό.